Bad i ferskvann på 26 – 30 °C døgnet og året rundt

Ferskvannet i Rio Arapiuns elven er alltid rent ferskvann. Elven er blant hovedpulsårene i Amazonas og det vi kaller

Amazonas sitt hjerte og nyrer.

Nær din hytte etter kun 20 minutters gange får du tilgang til vår felles Lago Azul “den blå lagune”, en

ferskvannsinnsjø på 1-2 km i diameter som er dannet av en undergrunnsspring ovenfor innsjøen som velter opp fra grunnen. Du ser denne på teaservideoen vår på Amazontimeshare.com

Du kan ikke finne renere og mer mineralrikt vann på planeten enn dette og innsjøen er den perfekte å fiske og bade i med vann på hele 25-27 grader.

Faktisk kan du oppleve hakket kjøligere vann på 22-25 grader i elven fra Lago Azul med krystallklart kildevann som renner ut i Rio Arapiuns elven bare 10 minutters gange fra vårt område. Der kan du ligge og kose deg og se fisker svømme forbi deg. Om du vil fange en fisk er dette et spennende område fordi fisker svømmer både opp og ned elven.

På sin laveste vannstand i desember renner elven mildt og behagelig til kraftigere, sterkere og bredere i juni/juli etter regntiden er over og vannstanden på sitt høyeste.

Det er ikke flo og fjære i Amazonas. Det du tror er hav er faktisk elver med flere hundre meter til flere kilometer i bredde. Faktisk er elvene så brede visse steder at du nesten ikke klarer å se over til andre siden

Du vil bli forbløffet over hvor enormt mye vann det er i Amazonas og hvor utrolig rent det er.

Vi må ikke glemme hvor helbredende vann er for kroppene våre, og om du skal ha en seremoni for velsignelse av vannet så er det beste stedet Lago Azul som er en av innsjøene som skapes av ferskvann som velter opp fra grunnen i Amazonas, danner innsjøen som igjen renner over og gir liv til Rio Arapiuns elven som renner ned til Amazonas sin Grumsete hovedelv og videre ut i havet. Vi er få skritt fra der hjertet i Amazonas pumper sterkest.