Kun 1.5 times båttur fra Alter do Chão .

Alter do Chão ligger kun en kort båttur unna, så kort reise er det mellom full sivilisasjon og full fred og ro.  Bildet over er fra (Ilha do Amor) kjærlighetsøyen i Alter do Chão som har blitt kåret som Brasils vakreste strand flere ganger.

Alter do Chão er et kjent turiststed i Rio Tapajós-bukta med det som regnes som en av Brasils fem vakreste strender.  Stedet ligger vakkert til under to bølgende, grønne åser. Navnet kommer av den ene av åsene, som har form som et alter. Byen er lokalisert 33 km vest for Santarém og har billige transportmuligheter.

Men Alter do Chão er mye mer enn en strandby. Lagunen den fronter (Lago Verde) er hjemmet til utallige dyr og kan utforskes med kano eller stand-up padle. Det er også utgangspunktet for kjempefint båtturer til nærliggende skogreservater og isolerte samfunn, og kan skryte av en av de beste urbefolkningene i Amazonas.

 

Santarém

Med elvebåt som koster deg kun 30 real (70 norske kroner) kan du også dra til Santarem, storbyen med 300 000 innbyggere for å kjøpe forsyninger. Turen tar 4 timer. Ta med deg din hengekøye og hvil deg mens du reiser sammen med de lokale fra Rio Arapiuns elvens bredder til og fra området for en svært billig penge og ta med deg det du ønsker og trenger tilbake igjen.

Alt man trenger her er å vifte med et hvitt flagg eller med armene når man ønsker båten skal legge til land eller peke når man vil at båten skal legge til land. Båten går flere ganger i uken forbi området vårt. Alternativet er å avtale hentedager og tider med våre transport partnere. Er man flere til å dele på transportkosten så blir det ikke mye per person.

Både Santarém og Alter do Chão gir enkel tilgang til Floresta Nacional (FLONA), Tapajós og andre jungel- og elvområder, med flott tur, kanopadling, dyreopplevelser og besøk til lokalsamfunn. Og dette området er gjennomsyret av historie.

Paraíso da vida skapes for de sjeler som ønsker å komme hjem til seg selv og oppnå optimal helhetlig helse. Det er et sted hvor du kan finne fred og ro og lade opp dine oppbrukte batterier.

Bortgjemt fra sivilisasjonens stress og forurensning, uten WIFI og mobilstråling er dette en unik plass med uendelige muligheter for å rense kropp, sinn og sjel.

Nærmeste sivilisasjon

Bare 10 minutter med båt eller en lengre gåtur finner du Vila Brasil som er nærmeste tettsted. Under ser du kart over området.