Fly fra Norge går fra Oslo Gardermoen, Bergen, Stavanger

Stopp 1 er normalt Lisboa med 1 overnatting om man vil reise med ekstra bagasje (mer enn reisekoffert + sekk/veske). 4 timers flytur fra Oslo. Behagelig og flott tur uten stress.

Stopp 2 er Belem etter 7 timers flytur fra Lisboa. Det mest behagelige her er en natts overnatting på hotell tilknyttet flyplassen i Belem før man morgenen etter tar en times fly inn til Santarem. Oslo Gardermoen – Lisboa – Santarem ruten ligger normalt fra 7000 – 11500 kr pr billett tur retur.

Øvrige reiseruter kan gå via Norske flyplasser og London og så over til Fortaleza, Belem, Rio, Sao Paulo, Brazilia eller andre store Brasilianske byer og så videre inn til Santarem flyplass som er endestasjonen før båt over til Paraiso da Vida.

Det går an å komme ned samme dag som man reiser for (pr juli 2019) et sted mellom 5- 8000 kr pr person om man velger å reise kun med reisekoffert (pakke lett) og fly uten lange stopp/overnatting på veien. Fra Bergen og Oslo Gardermoen går disse rutene ofte gjennom Amsterdam eller annen EU by, Fortaleza i Brazil – Belem med (superkort stopp) og så Santarem.

Det går normalt innenlandsfly inn til Santarem samme dag som man lander i Belem. Det finnes også andre ruter inn enn fra Belem – Santarem.

Vi bruker normalt Face to Face reisebyrå med kontaktperson Tove for å booke flybilletter, men man kan også lete selv ved bruk av Kayak.no, Momondo, Expedia eller andre reisesider og flyscannere.

Anbefalt er å planlegge reisene 6 mnd i forveien for lavest mulig priser.

Fra Flyplassen i Santarem er det 20 minutter til Santarem sentrum og ca 40 minutter til Alter do Chao.

Inn til vårt paradis fra disse byene er det 2 alternativer:

Alternativ 1:
Elvebåt fra Santarem(storbyen med 300 000 innbyggere)
Tid: ca 4 timer.
Plass til mange og flott å henge opp hengekøye for å hvile litt på turen, lese en bok eller ta en blund. Lurt å være tidlig ute kanskje kl 8-9 tida på morgenen slik at man får hengt opp hengekøye i båten. Båten går normalt kl 10 eller 11, men i Amazonas er det litt Amazonas tid så den går ikke på minuttet, det kan lønne seg å sjekke ekstra godt opp når båten skal gå og være på plass før det.
Pris: 30 real (ca 70 kroner) hver vei.

Alternativ 2:
Vanlig motorbåt fra Alter do Chao
Tid: 1-1,5 timer. Med 90 hester tar det kun 30-40 min.
Best for grupper på 4 -6 personer litt avhengig av båtens størrelse og motorkraft. Får tak i alt fra 15 – 90 hester.
Pris med båt, bensin og fører: Ca 800 kroner avhengig av størrelsen på båten. Deles per passasjer.

Nyt turen, det er MYE vakkert å se på og ingen grunn til å stresse!

Det trenges ingen visum for å besøke Brazil fra Norge for 90 dagers opphold, og det er lett å søke om 90 dager til hos Policia Federale i Santarem. Man må ikke vaksinere seg for å reise ned hit og det er ingen Malaria på dette arealet.

Reise FRA retreatet

Om du reiser med elvebåt trenger du kun å vifte med et hvitt flagg eller med armene når man ønsker båten skal legge til land, det er viktig å vite sånn ca når de ulike elvebåtene passerer og stå klar med all bagasje, de kommer iblant med hele den store båten, eller de legger til med mindre motorbåt.  Alle båtene vet hvor “Praia do Macao, Paraiso da Vida, Ponto do Macao” er så om du reiser alene uten en av våre guider så er det lett å komme seg til stedet, de legger til rett foran inngangen til Paraiso da Vida. Båten går flere ganger i uken forbi området vårt. Alternativet er å avtale hentedager og tider med våre transport partnere (mindre båt).